Hamnpromenaden 2, Norrtälje | Tel. 0176 191 40

Följ oss :
Reservation
blank

FILM/DVD

FILM/DVD

HISTORIEN OM MÄNNISKOR OCH EN ÅNGBÅT

I denna film får vi följa med på en historisk resa där gamla journalbilder blandas med nyproducerat material och intervjuer som bl.a. berättar om hur hon mirakulöst räddades från skrotningsdöden. s/s Norrtelje är ett levande minnesmärke från skärgårdsflottans glansfulla dagar och vittnar om en epok i sjöfartens historia. En tid då båtens transport av såväl människor som gods och post kan liknas med hur dagens Internet binder ihop och utvecklar nätverk. Så viktig var hon för uppbyggnaden av det Roslagen vi i dag känner. Och så viktigt är det därför att känna till hennes historia. Det är för framtiden vi gjort denna film.

SPRID VÅR HISTORIA VIDARE

Vi välkomnar företag att sälja vår DVD-film. Då medverkar du med att sprida kunskap kring en av de äldsta kulturskatterna i Norrtälje. DVD-filmen heter “s/s Norrtelje Historien om människor och en ångbåt” och finns att köpa på Turistbyrån. Ditt företag eller förening kan agera återförsäljare av DVDn när ni vill! Ring till vänföreningens kassör, Gun-Britt Kvart, på telefon 0176-57516 eller mejla gunbritt.kvart@telia.com, så kommer filmerna inom en vecka.

Maila din beställning till: gunbritt.kvart@telia.com
eller köp den på Turistbyrån i Norrtälje.

Filmen är 45 minuter lång och är producerad av TorVision. Priset för filmen är 150 kr + porto. Överskottet från försäljningen av DVD går oavkortat till Stiftelsen s/s Norrtelje som sörjer för underhållet av båten.